REVALIDATIE-PREVENTIE

Bij KSV Bredene gebeurt de verzorging en revalidatie door Otkas Paramedische Praktijk voor zowel jeugdspelers als Provinciale reeksen . Als paramedische praktijk menen wij dat sporters aandacht moeten hebben voor preventieve maatregelen en een wetenschappelijk onderbouwde begeleiding in functie van hun sportbeoefening.

Op dagen van de thuiswedstrijden staat Bram Sorel in voor de verzorging van de provinciale ploegen voor de wedstrijd. (0498/147236)

U kunt bij ons terecht voor het revalidatieproces na het oplopen van een sportletsel of operatieve ingreep.  We starten bij de basis en gaan geleidelijk aan de belastbaarheid terug gaan opbouwen. Wij doen ons uiterste best om u in optimale omstandigheden terug uw favoriete sport te laten beoefenen en gebruiken hiervoor:

• Manuele therapie
  • Proprioceptieve oefeningen
  • Stabilisatieoefeningen
  • Functionele krachtoefeningen
  • Sportspecifieke oefentherapie
  • Veldrevalidatie

Wij hebben niet alleen aandacht voor het letsel op zich, maar bekijken ook andere eventuele werkpunten, om u sterker dan voorheen terug te brengen.

Voor een gunstige revalidatie en vlotte communicatie wordt aangewezen om via Otkas Paramedische Praktijk uw afspraak te plannen.

Gegevens:

Otkas Paramedische Praktijk
Voorhavenlaan 98-100
8400 Oostende

www.otkas.be

Interventie op de risicofactoren van sportletsels bij voetballers:

Constante blootstelling aan repetitieve atletische activiteiten beïnvloeden het risico op de integriteit van het lichaam . Voornamelijk wanneer de spelers nog niet volledig volgroeid zijn.

Door zijn unipodale stand ( op 1 been ) in voetbal , is er een grote stabiliteit noodzakelijk van de onderste ledematen en de centrale keten ( "core").
WANT letsels komen voor wanneer mechanische energie in die mate getransfereerd wordt dat de drempel van de human tissue damage  wordt overschreden .

DAAROM
- primaire preventie: goede opwarming , extrinsieke factoren ( scheenbeschermers )
- secundaire preventie : sportmedisch screening van intrensieke factoren
- tertiaire preventie : revalidatie met re-integratie

DUS
Revalidatie en heropstart in sportsetting gebeurd optimaal via overleg tussen trainer en kinesitherapeut .
Deze visie is de visie naar een professionalisering van voetbal tussen KSV BREDENE en Otkas Paramedische Praktijk